Filme Online:
poster La
DVD-Rip
"La "Moara cu noroc"" - (1955)
Categorie: Filme Romanesti
Durata: 105
  • 0
Dramă psihologică, ecranizare după nuvela "Moara cu noroc" de Ioan Slavici. Acțiunea se petrece în anii 1870 la un han izolat din împrejurimile Aradului. Ahtiat după bani, cârciumarul Ghiță se asociază la tâlhării cu Sămădău, însă își distruge viața și familia. "Când am realizat La moara cu noroc ... Read More Dramă psihologică, ecranizare după nuvela "Moara cu noroc" de Ioan Slavici.
Acțiunea se petrece în anii 1870 la un han izolat din împrejurimile Aradului. Ahtiat după bani, cârciumarul Ghiță se asociază la tâlhării cu Sămădău, însă își distruge viața și familia.

"Când am realizat La moara cu noroc s-a vorbit despre o influență a westernului, acest gen cinematografic atât de intim legat de tradițiile culturale și istoria poporului american. Toate existau în nuvela pe care Slavici a scris-o cu mult înainte de afirmarea westernului, în spiritul unui realism critic evoluat." - Victor Iliu - 1956

Ghiță și Ana sosesc la hanul Moara cu noroc. Aici cei doi împreuna cu copiii lor vor să-și construiască o viață mai bună lipsită de griji.
La han nu poți avea liniște dacă nu ești în cârdășie cu Lică Sămădăul, asa că Ghiță încearcă să-și mențină o bună relație cu acesta, dar și cu căprarul Pintea. Ghiță este târât de Lică în diferite afaceri murdare care îl vor îndepărta de familie, împreună cu Pintea va încerca să-l dovedească pe Lică.
Una dintre nestematele cinematografiei românești regizată de Victor Iliu.
Premiera filmului a avut loc pe data de 26 ianuarie la Cinema "Patria" (fostul cinema Aro) unde în '43 a avut premiera altă capodoperă românească, "O noapte furtunoasă" de Jean Georgescu.
poster Marți, după Crăciun
HD-720
"Marți, după Crăciun" - (2010)
Durata: 99 min
  • 100
Paul Hanganu e căsătorit cu Adriana de zece ani. Au o fetiță de opt ani, Mara. De șase luni, Paul are o relație extra-conjugală cu Raluca, o dentistă de 27 de ani. Bărbatul, care se chinuie să găsească timp pentru Raluca, familie și goana după cumpărături, hotărăște să-și ducă fiica la dentist încă ... Read More Paul Hanganu e căsătorit cu Adriana de zece ani. Au o fetiță de opt ani, Mara. De șase luni, Paul are o relație extra-conjugală cu Raluca, o dentistă de 27 de ani. Bărbatul, care se chinuie să găsească timp pentru Raluca, familie și goana după cumpărături, hotărăște să-și ducă fiica la dentist încă o dată înainte de Crăciun. O schimbare neașteptată în programul Adrianei le aduce pe cele două femei în aceeași încăpere pentru prima oară. Întîlnirea îl obligă pe Paul să ia o decizie dificilă.
poster Polițist, adjectiv
DVD-Screener
"Polițist, adjectiv" - (2009)
Categorie: Comedie / Drama / Filme Romanesti / Crima
Durata: 115 min.
  • 100
Cristi, un polițist dintr-un orășel de provincie, ajunge să-și piardă credința în lege. "Noul val al cinematografiei române câștigă și mai mult prestigiu cu non-thrillerul cerebral al lui Corneliu Porumboiu, "Polițist, Adjectiv". Cu filmul câștigător al premiului Camera d'Or din 2006, "A fost sau ... Read More Cristi, un polițist dintr-un orășel de provincie, ajunge să-și piardă credința în lege.

"Noul val al cinematografiei române câștigă și mai mult prestigiu cu non-thrillerul cerebral al lui Corneliu Porumboiu, "Polițist, Adjectiv". Cu filmul câștigător al premiului Camera d'Or din 2006, "A fost sau n-a fost", Porumboiu și-a câștigat reputația de regizor și scenarist cu o ureche bună pentru dialog și un interes în vastele ramificații ale adevărului. Filmul său, "Polițist, Adjectiv", are ca subiect un polițist contemporan care supraveghează neintenționat un tânăr bănuit că vinde droguri și care ia lucrurile la alt nivel, țintind spre un intelect și o înțelegere profundă a limbajului în termeni ai autorității și produsul totalitarismului." Variety.com

"Niciun festival renumit nu poate să omită din competiție noul film al lui Corneliu Porumboiu: "Polițist, Adjectiv". Acesta a câștigat în 2006 Camera d'Or cu "A fost sau n-a fost". Nu numai că noul său film care participă la Un Certain Regard confirmă debutul său, dar încearcă să obțină un maximum cu un minim de mijloace. Este un lucru greu de realizat dar merită toată răbdarea. Acest film subtil, fără presupuneri și totuși sofisticat poate părea confuz la prima vedere, dar cu expunerea la festival și suportul critic, pare a fi destinat pentru o carieră solidă în filmele de arta." Screendaily.com

Premiul Juriului sectiunii Un Certain Regard, Cannes 2009 - Premiul FIPRESCI, Cannes 2009
poster California Dreamin' (nesfârșit)
DVD-Screener
"California Dreamin' (Nesfarsit)" - (2007)
Categorie: Comedie / Drama / Filme Romanesti / Razboi
Durata: 155 min.
  • 80
1999, în timpul războiului din Iugoslavia. Într-o mică așezare românească, Doiaru (Răzvan Vasilescu), un șef de gară și în același timp baron local, oprește un tren NATO cu echipament militar păzit de soldați americani, care traversează România fără acte de transport, dar având aprobarea verbală a ... Read More 1999, în timpul războiului din Iugoslavia. Într-o mică așezare românească, Doiaru (Răzvan Vasilescu), un șef de gară și în același timp baron local, oprește un tren NATO cu echipament militar păzit de soldați americani, care traversează România fără acte de transport, dar având aprobarea verbală a guvernului român. Sosirea americanilor scoate din amorțeală mica așezare, care ține să le dovedească musafirilor proverbiala ospitalitate românească.

Trenul, care trebuie să ajungă în Kosovo pentru o intervenție strategică este blocat pentru cinci zile în satul românesc, în așteptarea unor aprobări oficiale solicitate de șeful gării, un mafiot local cuprins de un curios exces de zel. Întâmplarea reactivează o obsesie romanească veche din 1944, când toată suflarea aștepta venirea americanilor. Primarul satului se dă peste cap pentru a le face șederea soldaților americani cât mai plăcută, organizându-le chefuri câmpenești și programe artistice, dar încercând de fapt să-i câștige de partea lui pentru a-și regla socotelile cu șeful gării. Fata acestuia din urmă se îndrăgostește de unul dintre soldați, dar pentru ca nu stie engleza de fel, îl ia pe unul dintre colegii ei de școală, îndrăgostit în secret de ea, să-i traducă ce simte pentru american.

La ediția a II-a a galei Gopo din 2008 a primit următoarele premii:
Cel mai bun scenariu: Cristian Nemescu, Tudor Voican
Cel mai bun actor într-un rol pricipal: Răzvan Vasilescu pentru rolul lui Doiaru
Cel mai bun montaj: Cătălin Cristuțiu
Cele mai bune costume: Ana Ioneci
De asemenea și următoarele nominalizări:
Cel mai bun film
Cel mai bun regizor: Cristian Nemescu
Cel mai bun actor într-un rol principal: Armande Assante pentru rolul Căpitanului Jones
Cea buna actriță într-un rol principal: Maria Dinulescu pentru rolul Monicăi
Cel mai bun actor într-un rol secundar: Ion Săpdaru pentru rolul Primarului și Andi Vasluianu pentru rolul lui Marian
Cea mai bună imagine: Oleg Mutu
Cel mai bun sunet: Cristian Tarovetchi, Cristinel Sirli

A primit deasemenea, Tudor Voican, premiul "Tânăra Speranță", la care au mai fost nominalizați și Liviu Marghidan (pentru imagine) și Alexadru Mărgineanu (pentru rolul lui Andrei).
poster Moartea domnului Lăzărescu
DVD-Screener
"Moartea domnului Lăzărescu" - (2005)
Categorie: Drama / Filme Romanesti
Durata: 153 min.
  • 100
Un bătrân de 63 de ani-domnul Lăzărescu-locuiește într-un apartament de bloc cu cele trei pisici ale sale. Soția lui a murit, iar fiica sa trăiește în Canada. Simțindu-se rău, bătrânul cheamă salvarea. Până la sosirea acesteia, cere ajutorul vecinilor. Consultându-l și suspectând un cancer de ... Read More Un bătrân de 63 de ani-domnul Lăzărescu-locuiește într-un apartament de bloc cu cele trei pisici ale sale. Soția lui a murit, iar fiica sa trăiește în Canada. Simțindu-se rău, bătrânul cheamă salvarea. Până la sosirea acesteia, cere ajutorul vecinilor. Consultându-l și suspectând un cancer de colon, medicul decide să-l interneze. La spital intervin alte priorități și bătrânul, care e presupus a fi alcoolic, este dus la alt spital, apoi la altul... Ceea ce părea la început o simplă formalitate-consultarea și supraveghearea unui bătrân care a vomat și se plânge de dureri de cap-se transformă într-un coșmar. Pe măsură ce înaintează în noapte, paramedicii conduc prin București, încercând să găsească un spital care să le accepte pacientul, a cărui stare se deteriorează alarmant.

Marele Premiu "Un certain regard", Cannes 2005
Premiul publicului la TIFF 2005, Cluj-Napoca
Marele Premiu "The Silver Orb", Alba Regia 2005
Marele Premiu "The Golden Tower", Palic 2005
Marele premiu al juriului Copenhaga 2005
"Lebada de Aur" - Cel mai bun actor Ion Fiscuteanu, Copenhaga 2005
Premiile Bayard d'Or pentru Cel mai bun film, si Cea mai buna actrita, Luminita Gheorghiu, Namur 2005
poster Doru Octavian Dumitru - Virusu
TV-Rip
"Doru Octavian Dumitru - Virusu" - (2015)
Categorie: Comedie / Filme Romanesti
Durata: 11
  • 100
Doru Octavian Dumitru este unul dintre cei mai indragiti comedianti romani. Pionier al stand-up comedy-ului romanesc, sustine spectacole si turnee alternativ in Canada si in Romania. Cu un important palmares artistic, Doru Octavian Dumitru “are la activ” un numar apreciabil de spectacole si ... Read More Doru Octavian Dumitru este unul dintre cei mai indragiti comedianti romani.
Pionier al stand-up comedy-ului romanesc, sustine spectacole si turnee alternativ in Canada si in Romania.
Cu un important palmares artistic, Doru Octavian Dumitru “are la activ” un numar apreciabil de spectacole si evenimente – dupa propriile aprecieri “peste 6000 de reprezentatii in ultimii 25 de ani”, fiind de asemenea “un pilon de baza” al emisiunilor, spectacolelor de comedie, umor sau varietati gazduite sau produse de televiziunile romanesti.
poster Doru Octavian Dumitru - Vaca
TV-Rip
"Doru Octavian Dumitru - Vaca" - (2015)
Categorie: Comedie / Filme Romanesti
Durata: 13
  • 100
Doru Octavian Dumitru este unul dintre cei mai indragiti comedianti romani. Pionier al stand-up comedy-ului romanesc, sustine spectacole si turnee alternativ in Canada si in Romania. Cu un important palmares artistic, Doru Octavian Dumitru “are la activ” un numar apreciabil de spectacole si ... Read More Doru Octavian Dumitru este unul dintre cei mai indragiti comedianti romani.
Pionier al stand-up comedy-ului romanesc, sustine spectacole si turnee alternativ in Canada si in Romania.
Cu un important palmares artistic, Doru Octavian Dumitru “are la activ” un numar apreciabil de spectacole si evenimente – dupa propriile aprecieri “peste 6000 de reprezentatii in ultimii 25 de ani”, fiind de asemenea “un pilon de baza” al emisiunilor, spectacolelor de comedie, umor sau varietati gazduite sau produse de televiziunile romanesti.
poster Doru Octavian Dumitru - Sfaturi
TV-Rip
"Doru Octavian Dumitru - Sfaturi" - (2015)
Categorie: Comedie / Filme Romanesti
Durata: 31
  • 80
Doru Octavian Dumitru este unul dintre cei mai indragiti comedianti romani. Pionier al stand-up comedy-ului romanesc, sustine spectacole si turnee alternativ in Canada si in Romania. Cu un important palmares artistic, Doru Octavian Dumitru “are la activ” un numar apreciabil de spectacole si ... Read More Doru Octavian Dumitru este unul dintre cei mai indragiti comedianti romani.
Pionier al stand-up comedy-ului romanesc, sustine spectacole si turnee alternativ in Canada si in Romania.
Cu un important palmares artistic, Doru Octavian Dumitru “are la activ” un numar apreciabil de spectacole si evenimente – dupa propriile aprecieri “peste 6000 de reprezentatii in ultimii 25 de ani”, fiind de asemenea “un pilon de baza” al emisiunilor, spectacolelor de comedie, umor sau varietati gazduite sau produse de televiziunile romanesti.
poster Doru Octavian Dumitru - Politistul particular
TV-Rip
"Doru Octavian Dumitru - Politistul particular" - (2015)
Categorie: Comedie / Filme Romanesti
Durata: 18
  • 60
Doru Octavian Dumitru este unul dintre cei mai indragiti comedianti romani. Pionier al stand-up comedy-ului romanesc, sustine spectacole si turnee alternativ in Canada si in Romania. Cu un important palmares artistic, Doru Octavian Dumitru “are la activ” un numar apreciabil de spectacole si ... Read More Doru Octavian Dumitru este unul dintre cei mai indragiti comedianti romani.
Pionier al stand-up comedy-ului romanesc, sustine spectacole si turnee alternativ in Canada si in Romania.
Cu un important palmares artistic, Doru Octavian Dumitru “are la activ” un numar apreciabil de spectacole si evenimente – dupa propriile aprecieri “peste 6000 de reprezentatii in ultimii 25 de ani”, fiind de asemenea “un pilon de baza” al emisiunilor, spectacolelor de comedie, umor sau varietati gazduite sau produse de televiziunile romanesti.
poster Doru Octavian Dumitru - Pensionarul
TV-Rip
"Doru Octavian Dumitru - Pensionarul" - (2015)
Categorie: Comedie / Filme Romanesti
Durata: 8
  • 60
Doru Octavian Dumitru este unul dintre cei mai indragiti comedianti romani. Pionier al stand-up comedy-ului romanesc, sustine spectacole si turnee alternativ in Canada si in Romania. Cu un important palmares artistic, Doru Octavian Dumitru “are la activ” un numar apreciabil de spectacole si ... Read More Doru Octavian Dumitru este unul dintre cei mai indragiti comedianti romani.
Pionier al stand-up comedy-ului romanesc, sustine spectacole si turnee alternativ in Canada si in Romania.
Cu un important palmares artistic, Doru Octavian Dumitru “are la activ” un numar apreciabil de spectacole si evenimente – dupa propriile aprecieri “peste 6000 de reprezentatii in ultimii 25 de ani”, fiind de asemenea “un pilon de baza” al emisiunilor, spectacolelor de comedie, umor sau varietati gazduite sau produse de televiziunile romanesti.
Prev1 2 3 4 5 6 7 Next