Filme Online:
poster Trandafirul galben
DVD-Rip
"Trandafirul galben" - (1981)
Categorie: Filme Romanesti
Durata: 101
  • 0
Continuand aventura din Drumul Oaselor, eroii filmului in frunte cu Margelatu dupa o serie de intamplari si depasirea unor obstacole, aduc in tara armele cumparate de la Viena cu banii rezultati din vinderea odoarelor si valorilor lasate mostenire de Tudor Vladimirescu in acest scop. Astfel, ei ... Read More Continuand aventura din Drumul Oaselor, eroii filmului in frunte cu Margelatu dupa o serie de intamplari si depasirea unor obstacole, aduc in tara armele cumparate de la Viena cu banii rezultati din vinderea odoarelor si valorilor lasate mostenire de Tudor Vladimirescu in acest scop. Astfel, ei contribuie la pregatirea revolutiei de la 1848 din tarile Romane.

"Trama filmului s-a marit considerabil, in ea incap pe langa trandafir, si spini si spioni si talpa tarii, si intelighentia ei si simpatizanti, si diplomati, si un aga fanatic si soldati cu mana pe arma, si taranii gata sa puna mana pe arma si bancheri si docheri si etc."
poster Titanic vals
DVD-Screener
"Titanic vals" - (1965)
Categorie: Filme Romanesti
Durata: 95
  • 100
Destinul unui om obişnuit şi onest intrat, fără voie, în malaxorul electoral al vieţii politice româneşti interbelice, care-l manipulează aducându-l în starea de victimă. Ecranizare dupa piesa cu acelasi nume de Tudor Musatescu. Admirator al operei caragialiene, Tudor Muşatescu reia subiectul ... Read More

Destinul unui om obişnuit şi onest intrat, fără voie, în malaxorul electoral al vieţii politice româneşti interbelice, care-l manipulează aducându-l în starea de victimă. Ecranizare dupa piesa cu acelasi nume de Tudor Musatescu.

Admirator al operei caragialiene, Tudor Muşatescu reia subiectul vieţii politice româneşti din perioada interbelică. Cu “Titanic-Vals” (1932), Muşatescu a marcat un moment important în literatura noastră (1932), moment care venea să ridice prestigiul dramaturgiei naţionale şi să atragă interesul publicului pentru repertoriul românesc. O frescă a provinciei autohtone aflată în fierberea campaniei electorale parlamentare.

Autorul urmăreşte destinul unui om obişnuit şi onest (Spirache Necşulescu), funcţionar modest la prefectură, om cu familie grea. O neaşteptată moştenire de 50 de milioane de lei îl aruncă pe un traseu de destin, la care nu gândise niciodată. Împotriva propriei voinţe, omul se vede antrenat în manevrele politicianiste locale. Autorul îl antreneazǎ pe blândul si onestul Spirache într-o rotaţie existenţială de 180 de grade faţă de vechiul său fel de trai. Protipendada politică a urbei, dar şi familia sa mânată de interese meschine, egoiste, animată de o uriaşă dorinţă de parvenire îl presează să intre în politică pentru un post de deputat. Obligat să ţină un discurs politic, în stilul demagogic obişnuit în asemenea împrejurări, Spirache spune de la balconul Primăriei, cu sinceritate, că nu poate promite nimic concetăţenilor săi şi ca deputat “nu va face nimic”.

Sinceritatea vorbitorului cucereşte corpul electoral, săturat de minciuni. Exuberanţa alegătorilor este imediat confiscată de lichelele politice ale oraşului, care îl aplaudă, considerând succesul lui Spirache ca fiind o performanţă a şmecheriei lor. Având imaginea corectă a unui viitor social, în care nu-şi găseste locul, Necşulescu e dezamăgit. Are sufletul frânt contemplându-i pe cei din jurul său, debordând de fericire cu gândul la avantajele extraordinare ce-i aşteaptă.

Birlic realizează în film un rol de zile mari! Plecând la Bucureşti cu trenul, de la fereastra vagonului, Spirache al său are un zâmbet ciudat, care anunţă, parcă, o surpriză…
poster Telegrame
DVD-Screener
"Telegrame" - (1959)
Categorie: Filme Romanesti
Durata: 76
  • 0
Cu un an inainte de sfarsitul veacului trecut, partidele politice ale Romaniei se pregateau de alegeri. Costachel Gudurau este liderul liberalilor dintr-un orasel din Moldova, cu sanse serioase in alegeri. Nepotul lui a divortat de frumoasa Atenaisa, care are o relatie amoroasa cu Raul Grigorascu, ... Read More Cu un an inainte de sfarsitul veacului trecut, partidele politice ale Romaniei se pregateau de alegeri. Costachel Gudurau este liderul liberalilor dintr-un orasel din Moldova, cu sanse serioase in alegeri. Nepotul lui a divortat de frumoasa Atenaisa, care are o relatie amoroasa cu Raul Grigorascu, reprezentantul partidului conservator. Conform unui plan intrigant cei doi ajung sa se bata in public, motiv ce ingrijoreaza membrii guvernului. Alegerile se apropie si aceasta situatie compromitatoare trebuie sa inceteze. Antonache Pamfil, avocatul statului, moare, oferind astfel solutia pentru concilierea cu opozitia. Costachel accepta postul, iar cele doua partide se impaca in vazul lumii, in Piata Independentei. Batalia pentru un os gras va reincepe dupa alegeri.
poster Tandretea lacustelor
BD-Rip
"Tandretea lacustelor" - (2002)
Categorie: Filme Romanesti
Durata: 110
  • 0
Bucuresti, 199...Romania este in plina tranzitie economica, sociala, morala. Infiripata rapid dupa 1989, lumea mafiei de tip romanesc regrupeaza fostii nomenclaturisti care, desi nostalgici ai comunismului, fac afaceri in stil mare, pustiind ca lacustele totul in jur. Ei au un singur scop: banul si ... Read More Bucuresti, 199...Romania este in plina tranzitie economica, sociala, morala. Infiripata rapid dupa 1989, lumea mafiei de tip romanesc regrupeaza fostii nomenclaturisti care, desi nostalgici ai comunismului, fac afaceri in stil mare, pustiind ca lacustele totul in jur. Ei au un singur scop: banul si implicit puterea politica. Dar interesele „fostilor” intra in conflict cu dorinta de ascensiune a „lupilor tineri” care, folosind aceleasi metode – crima si coruptia – vor lua fatalmente locul celor dintai. O singura umbra de speranta in aceasta lume abjecta: o tragica poveste de iubire! Un film politic, un film protest, un strigat de avertisment.
poster Toamna bobocilor
DVD-Rip
"Toamna bobocilor" - (1975)
Categorie: Comedie / Filme Romanesti
Durata: 94 min.
  • 80
Trei absolventi "aterizeaza " la Viisoara din diverse motive. Doctorul, pentru ca avea de ales intre doua localitati ,una la 600 km, iar Viisoara la 599-si era mai aproape de Bucuresti. Profesoara de limba franceza, pentru ca, desi terminase prima la un interviu, vrand sa epateze, vorbi despre ... Read More Trei absolventi "aterizeaza " la Viisoara din diverse motive. Doctorul, pentru ca avea de ales intre doua localitati ,una la 600 km, iar Viisoara la 599-si era mai aproape de Bucuresti. Profesoara de limba franceza, pentru ca, desi terminase prima la un interviu, vrand sa epateze, vorbi despre "beneficiile " repartizarii la tara si participarea activa a cadrelor de nadejde la propasirea vietii rurale. Iar ultimul, agronomul, venise aici pentru ca prietenul, colegul cu care impartea Costumul italian si Trabantul luase repartitie intr-o localitate invecinata. Atat profesoara cat si doctorul, visau la negatii, dar viata din Viisoara , primarul, dar mai ales nevasta acestuia ii vor face sa ...
poster Suta de lei
Bluray-Rip
"Suta de lei" - (1973)
Categorie: Filme Romanesti
Durata: 98
  • 100
Neintelegandu-se cu parintii, Petre (Dan Nutu), un adolescent, pleaca de la acestia la fratele sau mai mare, Andrei (Ion Dichiseanu), un actor de succes. Acolo se imprieteneste cu Dora (Ileana Popovici), o tanara admiratoare a fratelui sau. Cand Andrei ii acorda atentie fetei, Petre se simte tradat ... Read More Neintelegandu-se cu parintii, Petre (Dan Nutu), un adolescent, pleaca de la acestia la fratele sau mai mare, Andrei (Ion Dichiseanu), un actor de succes. Acolo se imprieteneste cu Dora (Ileana Popovici), o tanara admiratoare a fratelui sau. Cand Andrei ii acorda atentie fetei, Petre se simte tradat si pleaca si de la acesta, refuzand pana si suta de lei pe care el i-o daduse.

"E vorba de niste oameni care distrug idealurile altora, e vorba de doi frati. Refugiul e moartea, renuntarea, fuga. Unul trece podul, celalalt prefera sa traverseze apa murdara, curatindu-se. Andrei ii da fratelui sau un colt de canapea si 100 de lei, dar nu si un pic de caldura"
poster Veronica se întoarce
DVD-Rip
"Veronica se întoarce" - (1973)
Durata: 84 min.
  • 0
Fugind în pădure să-și salveze rățușca furată de coana Vulpe (Vasilica Tastaman), Veronica (Lulu Mihaescu) dă de Greiere (Florian Pittiș), de Împărăteasa furnicilor (Margareta Pâslaru) și de periculosul motan Dănilă (Dem Rădulescu) care intonează ca toți ceilalți refrenele lui Temistocle Popa. ... Read More Fugind în pădure să-și salveze rățușca furată de coana Vulpe (Vasilica Tastaman), Veronica (Lulu Mihaescu) dă de Greiere (Florian Pittiș), de Împărăteasa furnicilor (Margareta Pâslaru) și de periculosul motan Dănilă (Dem Rădulescu) care intonează ca toți ceilalți refrenele lui Temistocle Popa.
poster Veronica
DVD-Rip
"Veronica" - (1972)
Durata: 1:31:18
  • 80
Veronica (Lulu Mihăescu) este o fetiţă drăgălaşă şi zvăpăiată care trăieşte оntr-o casă de copii. De ziua ei, cвnd оmplineşte 5 ani, Zвna zвnelor оi dăruieşte un obiect neobişnuit: o “traistuţă ... Read More Veronica (Lulu Mihăescu) este o fetiţă drăgălaşă şi zvăpăiată care trăieşte оntr-o casă de copii. De ziua ei, cвnd оmplineşte 5 ani, Zвna zвnelor оi dăruieşte un obiect neobişnuit: o “traistuţă fermecată”, care-i poate оndeplini toate dorinţele. Cu o condiţie: fetiţa trebuie să fie cuminte, darnică, respectuoasă şi prietenoasă cu cei din jurul ei. Оncвntată, Veronica uită promisiunea făcută Zвnei şi hotărăşte să păstreze darul numai pentru ea. Supărată de egoismul fetei, trăistuţa o părăseşte. Cu sufletul оncărcat de regrete şi lacrimi, Veronica pleacă оn căutarea ei. Intră оn pădurea fermecată din lumea basmelor, unde оncepe o adevărată călătorie de iniţiere. Intвlneşte o sumedenie de personaje fantastice de poveste, unele duşmănoase şi de temut (Vulpea cea şireată, fiorosul Motan Danilă, Corbul) dar şi prieteni adevăraţi (Licuriciul оnţelept, şoricelul Aurică cu familia lui cea veselă, iepuraşii). Lвngă aceste noi cunoştinţe, bune sau rele, Veronica se va lovi de rautate, minciună, şiretenie, dar va оnvăţa şi ce оnseamnă prietenia adevărată, bunătatea, оnţeleciunea, munca, devotamentul şi curajul. Ajutată de noii ei prieteni, se оntoarce acasă, printre colegi, mai оnţeleaptă şi mai generoasă.

Scenariul acestui film musical, semnat de Vasilica Istrate si Elisabeta Bostan este inspirat de lumea fabulelor lui La Fontaine, demersul moralizator fiind оnvăluit оntr-o fermecătoare mantie de fantezie, tandreţe şi voie bună. Sub bagheta regizoarei “mama Zizi Bostan” distribuţia alcătuită din mari artişti ai scenei romвneşti ( Vasilica Tastaman, Dem. Rădulescu, Margareta Pвslaru, Angela Moldovan, George Mihăiţa) alături de zeci de figuranţi, construiesc un univers fabulos, seducator atвt pentru cei mici cвt şi pentru adulţii care ştiu să retraiască basmele copilăriei. In decorul fantastic, foarte inspirit al lui Giulio Tincu, realul şi imaginarul, dimensiunile “mare” şi “mic”, costumele splendide (Nelly Merola), măştile, numerele coregrafice se rotesc оntr-o ameţitoare şi оncвntatoare sarabandă policromă. Cвntecele compozitorului Temistocle Popa (texte de Mircea Block) au оncвntat generaţii şi generaţii de copii pentru ca sunt frumoase şi usor de fredonat. Admirabilă şi de neuitat strălucita performanţă a regizoarei şi a micuţei sale “vedete” Lulu Mihăescu, care avea la оnceputul filmărilor doar 3 ani şi cвteva luni. Uimitorul success de public (nestins de aproape 4 decenii), multitudinea premiilor acordate, face ca “Veronica” să rămвnă un film de referinţă оn cinematografia pentru copii, romвnească şi nu numai.
poster Vlad Tepes
DVD-Rip
"Vlad Tepes" - (1979)
Categorie: Drama / Filme Romanesti / Istoric
Durata: 2:14:06
  • 80
In prima sa domnie (1456 - 1462), Vlad Tepes isi consolideaza puterea pentru a apara independenta tarii aflate intr-o dubla subordonare: fata de Poarta si fata de regatele Ungariei. Nemultumiti de politica sa, boierii se rascoala. Vlad prinde de veste si recurge la o pedeapsa crunta: tragerea in ... Read More In prima sa domnie (1456 - 1462), Vlad Tepes isi consolideaza puterea pentru a apara independenta tarii aflate intr-o dubla subordonare: fata de Poarta si fata de regatele Ungariei. Nemultumiti de politica sa, boierii se rascoala. Vlad prinde de veste si recurge la o pedeapsa crunta: tragerea in teapa. Dupa primii trei ani de domnie rezultatele politicii lui Vlad Tepes dau roade, tara e curatata de talhari si tradatori, poporul il iubeste. Pedepsindu-i insa pe solii turci care venisera dupa tribute, Vlad starneste mania lui Mahomed, care porneste sa-l pedepseasca pe nesupus.

"Decupand si realizand regizoral povestirea literara propusa (...), Doru Nastase a recurs in pregeneric si in alte episoade, la experienta cunoscuta a unor productii de gen carora nu le lipseste un anume dinamism si un oarecare relief plastic." - Valerian Sava - 1979 (Cinema)
poster Saptamana nebunilor
Bluray-Rip
"Saptamana nebunilor" - (1971)
Categorie: Filme Romanesti
Durata: 85
  • 0
Ultima parte a tripticului dedicat haiducului Șaptecai și episodul 6 al seriei Haiducilor. În Săptămâna nebunilor, ceata lui Anghel (Florin Piersic) schimbă zestrea domniței Ralu (Aimee Iacobescu) în arme pentru armata lui Tudor din Vladimiri, armată căreia se hotăresc să i se alăture. Deși prins ... Read More Ultima parte a tripticului dedicat haiducului Șaptecai și episodul 6 al seriei Haiducilor. În Săptămâna nebunilor, ceata lui Anghel (Florin Piersic) schimbă zestrea domniței Ralu (Aimee Iacobescu) în arme pentru armata lui Tudor din Vladimiri, armată căreia se hotăresc să i se alăture. Deși prins de Mamoulos (Colea Răutu) și torturat cu salbăticie de oamenii lui, Șaptecai scapă din temniță, urmându-și drumul. Ajutat de Anița (Marga Barbu), Răspopitul (Toma Caragiu), Parpanghel (Jean Constantin) și alți tovarăși de haiducie, Anghel își vede din cele din urmă visul implinit.
Prev1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next